Campus Køge er den rigtige løsning

Campus Køge er et rigtig godt initiativ, som Køge Handelsskole og EUC fremlagde det i sidste uge. KHS og EUC skal have alt mulig ros for at have igangsat dette. Mulighederne for at definere Køge Kommune som et uddannelsescentrum falder samtidig i rigtig god tråd med Venstre i Køges ønsker for udvikling af uddannelsesområdet i kommunen.

Fremtiden bliver nu for kommunen og dens politikere at sikre det rette plangrundlag for initiativet og de fremtidige projekter. Det skal ikke kun blive ved de fine ord, som alle partier kom med ved præsentationen. Der er en række praktiske udfordringer, såsom ændring af forløbet for Lyngvej, der skal planlægges, men det er klart i kommunens interesse at skabe mulighederne for disse ændringer hurtigst muligt. Det må ikke blive den kommunale sagsbehandling, som bremser udviklingen.

Venstre går bl.a. til valg på at skabe bedre forhold for de unge i kommunen. Hertil hører både brede uddannelsesmuligheder, gode boliger der er til at betale og aktiviteter, der kan tiltrække de unge studerende. Det er utroligt vigtigt for Køge, at vi holder på flest mulige unge under deres uddannelse.

Har de unge boet i kommunen under deres uddannelse, er der meget større sandsynlighed for at de også bliver boende i kommunen, når de kommer ud på arbejdsmarkedet. Derved skabes en positiv udvikling for kommunen, og indtægtsgrundlaget sikres uden at grave dybt i borgernes lommer, som vi ellers har set, at Socialdemokraterne er store tilhængere af.