Vejstøjen skal begrænses

Vi har rigtig meget udvikling i Køge Kommune og det er jeg meget glad for, da det giver muligheder for mange jobs og gode liv. Men vi kan også gøre det meget bedre på en række områder. Men der følger også udfordringer med og for nogle direkte problemer, nemlig vejstøjen.

Køge er centralt placeret på Sjælland, et trafikknudepunkt for både erhvervstransport og persontransport. Det giver trafik og det giver støj. Når jeg har været rundt med mine flyers i Ølsemagleområdet, Bjæverskov og andre steder tæt på vores store veje, så er det tydeligt hvor meget støjen fylder hele tiden.

Her bør Køge Kommune træde i karakter og arbejde benhårdt for støjbegrænsende tiltag. Det kan være støjreducerende asfalt og støjvolde. Særligt nu hvor jernbanen kommer langs motorvejen er det oplagt at kræve støjvolde bygget som del af projektet.

Men ellers må kommunen tage sagen i egen hånd. Det har man kunnet i Greve og Solrød, så hvorfor ikke her. Det er et væsentligt problem for rigtig mange mennesker i hele Køge Kommune. Dér må vi være noget skarpere.