Bekymret: Fart på nyt kulturhus i Køge

Så skal der fart under det nye kulturhus Køge skal have på tæt på havnen som en del af byudviklingsområdet Køge Kyst. Borgerne skal nemlig inddrages i kulturhusets indhold med en idékonkurrence. Inddragelse er rigtig godt og demokratisk – ingen tvivl om det. Men det bekymrer mig nu alligevel noget… Hvorfor kommer jeg tilbage til.

Køge Kommunes kulturforvaltning kommunikerer med de lokale foreninger via mail og en portal. Det virker forøvrigt rigtig godt, så ros for det. Den seneste mail havde kun en nyhed med emnet Nyt Kulturhus i Køge. Det er som nævnt helt fint at informere kommunens foreningsliv om idekonkurrencen, når nu den er lavet. Og jeg tror også der vil komme mange interessante forslag på bordet, ligesom  de fleste foreninger vil føle sig inddraget.

Men! Er det her ikke blot den direkte vej til en kæmpe stor regning? Der kommer helt sikkert mange forslag, som munder ud i at vi er nødt til at have det størst mulige kulturhus, der kan være på grunden – som koster flest penge. Et hus med størst mulig fleksibilitet, som igen koster flest mulige penge. Et hus som måske vil suge flest mulige eksisterende aktiviteter til sig, så den resterende del af kommunen bliver fattigere på kultur og lokalt engagement.

Jeg er ikke imod kultur eller et kulturhus, men overvejer blot om man kan indlevere forslaget: “Så længe alt er privat finansieret, så kør da bare på”, men den kommer nok ikke langt i konkurrencen…

Vi ender med en imponerende mængde kultur i Køge centrum (nyt stort Kulturhus, Den Gule Hal, Tapperiet, KØS – og afledte Køge Kyst aktiviteter, Køge Museum, Køge Amatørscene, og så det jeg må have glemt). Meget af det finansierer kommunen helt eller delvist.

Nu må man så bare håbe, at alt det kultur kan tiltrække en masse nye velhavende borgere, så der er nogen til at betale regningen. Jeg er nu lidt bekymret..

Se også mit læserbrev i Lørdagsavisen Køge onlineudgave

Opdateret .d 27. april