Hovedsygehus – tilgængelig er vigtigst

På TV2 Øst’s hjemmeside er der en historie om placeringen af det kommende hovedsygehus i Region Sjælland (læs historien her). Her fremtuer Poul Nødgaard (DF) at folketinget jo kan beslutte placeringen af hovedsygehuset, hvis regionens eget oplæg ikke er det bedste (læs: hvis hovedsygehuset ikke ligger centralt, altså ved Ringsted) – som DF var med til at underkende Region Midtjyllands sygehusstruktur.  Det bemærkes at Poul Nødgaard er byrådsmedlem i Ringsted og tidligere FT medlem for DF. Der kan derfor tvivles på de faglige kriterier bag Poul Nødgaards motiver.

Om det nye hovedsygehus ligger i den ene eller den anden geografiske side af regionen er dog ikke det vigtigste at fokusere på. Fokus bør i stedet være på tilgængeligheden for regionens borgere. Det skal være let at komme til hospitalet, og i den forbindelse er geografien ikke det vigtigste – det er infrastrukturen.

Vedr. infrastruktur er der klare fordele ved Køge løsningen, som de tidligere nævnte bar-marks løsninger ved fx Ringsted og Roskilde ikke har. Dertil skal man jo huske, at det nye hovedsygehus ikke bliver det eneste sygehus i regionen. Flere af de nuværende store sygehuse vil fortsætte med en række specialer og funktioner i behold.

I tilknytning til hovedsygehuset og de tilbageblivende store sygehuse har regionen også mulighed for at tænke nye løsninger ind i udviklingen. Det kunne være helikopterambulancer og fjernmedicin.

Lad derfor vores valgte politikere påtage sig ansvaret og finde frem til den mest fornuftige løsning – uden indblanding motiveret af rene geografiske (og ikke nødvendigvis faglige) hensyn.