Venstre finder pengene ansvarligt

Venstre bliver spurgt hvordan vi vil finansiere de visioner og tanker vi har for en veldrevet Køge Kommune, hvor der er fokus på de ”varme hænder” og styr på økonomien. Det spørgsmål forstår vi godt, at Socialdemokraterne stiller efter at have sat skatten op, men, som det fremgår af vores handlingsprogram på www.koegevenstre.dk, er svaret meget ligetil.

Vi skal skaffe nye indtægter til kommunen ved at tiltrække vækstvirksomheder og ressourcestærke borgere. Og så skal vi være langt bedre til at prioritere kommunens midler væk fra administrative udgifter hen til den borgernære service i stedet. Derimod mener vi ikke, at borgernes lommer er det første sted vi skal lede efter flere penge.

Hvor Venstre har styr på finansieringen af vores visioner, så kan man spørge S om Køges borgere skal forvente endnu flere skattestigninger i fremtiden? Socialdemokraternes valgprogram giver ikke meget ansvar til den enkelte, men indeholder mange nye udgifter. Og efter det seneste budgetforlig ved vi alle hvordan S vil finansiere udgifterne: Højere skatter!

En veldreven kommune sikres kun ved hele tiden at være attraktiv for nye borgere og virksomheder. Sidstnævnte skal gives muligheder for at skabe vækst og helt nødvendige arbejdspladser i kommunen. Det skal bl.a. gøres ved at give virksomhederne en fleksibel og hurtig sagsbehandling, så en simpel byggesag ikke tager mange måneder, men få dage. Det er Venstres vision. Andre kommuner kan allerede løfte den opgave.