Løsningen er lederskab og ansvarlighed – ikke våbenhvile

Køge Kommunes nedslående økonomiske situation er utrolig ærgerlig. Det tror jeg, alle kan være enige om. Det er vist heller ikke nogen hemmelighed, at det bliver nogle rigtig hårde forhandlinger om næste års budget, som på den ene eller anden måde vil påvirke alle borgere i kommunen. Det er naturligvis en opgave vi alle må tage på os, så den bedst mulige løsning kan findes. Der skal visioner, nytænkning og lederskab til for at finde en ansvarlig ende på kommunens økonomiske problemer. De visioner og det lederskab har Venstre, og vi er parate til at påtage os ansvaret.

I lørdagens udgave af Dagbladet appellerer Marie Stærke til våbenhvile, fordi den økonomiske situation ser ud som den gør. Hun mener ikke økonomien skal gøres til et valgtema. Det er jeg meget uenig med hende i. Kommunens økonomiske situation har afgørende betydning for hvilke idéer og visioner, byrådet kan føre ud i livet. Derfor har den økonomiske situation også stor betydning for kommunens indbyggere. De har krav på at vide, hvordan deres politikere vil håndtere den alvorlige situation. Det er i en krise som denne, at vælgerne kan tage deres politikeres lederskab i øjesyn. De politikere, der kan finde de bedste løsninger i en svær tid, har vist deres værd til de efterfølgende gode tider. Det er de politikere, borgerne er bedst tjent med.

De seneste år har været gode for Køge og der er blevet budgetteret derefter. I dag kan vi se, at budgetlægningen var for optimistisk, men al skyld kan ikke skydes på finanskrisen. Den må ikke blive en sovepude og undskyldning til at undgå grundlæggende ændringer, som Venstres borgmesterkandidat Hans Erik Jensen også udtalte i lørdagens udgave af Dagbladet. Den nuværende socialdemokratiske ledelse af Køge Kommune har ikke levet op til sit ansvar ved f.eks. i tide at få beregnet konsekvenser af krisen, da den begyndte at vise sig. Derfor skal økonomien også være et valgtema, så vælgerne har muligheden for at stemme et ansvarligt alternativ i borgmesterstolen. Venstre er dét alternativ!