Hovedsygehuset skal til Køge

Venstre i Region Sjælland arbejder for at regionens sygehusvæsen har en så høj kvalitet, at de sjællandske patienter slet ikke ønsker at tage til de københavnske sygehuse for at få behandling. I de tanker indgår naturligvis et nyt og fremtidssikret hovedsygehus, som kan leve op til de rimelige kvalitetskrav, som både patienter og personale stiller.

Men er det nu også nødvendigt med et helt nyt sygehusbyggeri på en bar mark i regionen, som flere partier foreslår? Det mener jeg og Venstre i Køge ikke. Sygehuset i Køge (det tidligere RASK) har i høj grad en kvalitet, der kan matche ethvert nybyggeri. Og så har det en rigtig god beliggenhed tæt ved motorvej, S-tog, regionaltog og den nye jernbane, så det er nemt for regionens patienter at komme dertil. Desuden er det kun få år siden, at det blev udbygget med en ny fløj.

Jeg mener derfor, at Køge Sygehus er det oplagte valg for et hovedsygehus i regionen. Ser man det samtidig gennem Køge Kommunes briller, så er der flere store potentialer i RASK som nyt hovedsygehus. Et hovedsygehus vil i sig selv medføre flere arbejdspladser, men i Venstre ser vi i højere grad muligheder i, at et hovedsygehus kan tiltrække en række sundhedsvirksomheder til kommunen. Og samtidig er der tale om videnvirksomheder, som i høj grad kan skabe nye innovative arbejdspladser i kommunen.