ForbudsDanmark er socialisternes drøm

Så kender vi Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti igen. De to førende partier på rød stue har endnu engang sat sig for at bestemme, hvad der er bedst for danskerne. Denne gang handler det om forbud mod reklamer for øl og anden alkohol. Formålet skal angiveligt være at mindske forbruget ved at skjule kendskabet til de ’forkastelige’ dråber for de i socialisternes øjne vrangvillige danskere. Men når man kender til de rødes manglende tro på danskernes egen dømmekraft, så er man nødt til at spørge, om det egentlige formål mon ikke er et socialistisk korstog mod borgernes frie vilje.

Dette forslag er endnu et tegn på socialisternes bedrevidende tilgang til samfundsudviklingen. Men det er jo egentligt ikke noget nyt. Venstrefløjen har gentagne gange vist, at de langt bedre end borgerne ved hvad der er bedst for den enkelte. Og derved bliver forbud socialisternes bedste svar på enhver problemstilling. På alkoholområdet findes der allerede en lang række regler og afgifter, som skal styre folks forbrug. Der er ikke brug for forbud oven i det.

Det er stærkt bekymrende, at det hold, socialisterne vil have til at styre Danmark, i så høj grad undervurderer danskernes egen dømmekraft og ønsker at fratage den enkelte retten til at vælge selv. Derfor må alle borgerligt sindede mennesker stå fast på, at det enkelte individ bedst selv ved hvad der er optimalt for ham eller hende. Kollektivet har ikke den viden og tager derfor fejl. De liberale kræfter må op på ytringernes barrikader og tale de røde midt imod. Den enkelte borger har ansvaret for sit eget liv og kan sagtens varetage dette uden omklamrende socialistiske formaninger.